EasyE- energiatodistuspalvelu

14.09.2022 | 0 Kommenttia

Teksti on julkaistu Business News Teknologia 2022- lehdessä (HS Kuukausiliite) 3.9 .2022.

Vuonna 2013 voimaan tulleen lain (50/ 2013) mukaisesti rakennuksen omistaja vastaa siitä, että rakennukselle hankitaan energiatodistus. Lain tarkoituksena on edistää rakennusten energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä rakennuksissa. Energiatodistus tulee olla esitettävissä rakennuksen tai huoneiston osto- ja myyntitilanteissa, ja sen voimassaoloaika on maksimissaan 10 vuotta.

Korjausrakentamisen palveluihin erikoistunut konsulttitoimisto Planera on tuonut/ tuomassa markkinoille täysin uuden tyyppisen mallin energiatodistuksen hankkimiseen ja laatimiseen, EasyE- palvelun.

Palvelu toimii alustamallilla, joka yhdistää energiatodistusta tarvitsevan rakennuksen omistajan ja pätevöityneen energiatodistuksen laatijan. Energiatodistuksen tilaajalle palvelu toimii EasyE: n verkkosivulla (easye.fi), ja Planeran kumppanina toimiville energiatodistuksen laatijoille palvelussa on oma portaali, josta löytyy EasyE- laskentasovellus ja tilausten työjono. Alustamalli mahdollistaa

Rakennuksen omistajalle palvelu mahdollistaa energiatodistuksen tilaamiseen helpon prosessin, nopean toimituksen ja markkinoita edullisemman hinnoittelun sekä tietokannan energiatodistuksen säilyttämistä varten. Järjestelmä muistuttaa automaattisesti rakennuksen omistajaa, kun todistuksen voimassaoloaika on päättymässä. Uusimisen voi tilata muutamalla klikkauksella.

Useamman kiinteistön omistajalle tai hallinnoijalle (esim. isännöintitoimistoille) palvelu mahdollistaa tilin luomisen ja kiinteistösalkun todistustilanteen ajantasaisen tarkastelun.

Palvelua käyttävälle energiatodistuksen laatijalle EasyE tarjoaa sekä alueellisesti rajatun tilauskannan että pitkälle automatisoidun laskentatyökalun todistusten laatimiseen. EasyE- sovellukseen on rakennettu monta laskentaa helpottavaa ominaisuutta: rajapinta Maanmittauslaitoksen ylläpitämään kiinteistötietokantaan lähtötietojen hakemiseen, esitäytetyt laskentaparametrit rakennusluvan vireilletulovuoden mukaan, työkalu pinta- alojen laskentaan, valmiit laitetietokannat, valmiiksi koodatut energiatehokkuuden laskentakaavat, automatisoidut energiatehokkuuden tehostamiskeinot.

Sovelluksen lisenssikäyttäjäksi voi hakeutua kuka tahansa pätevöitynyt energiatodistusten laatija (mikäli tämä kiinnostaa, ota yhteyttä info@easye.fi).

EasyE- palvelu ja sen sisältämä teknologia on tarkoitus kaupallistaa kolmessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa palvelu otetaan käyttöön Suomen markkinoilla, toisessa vaiheessa sovellusta kehitetään palvelemaan myös energiakonsultaatiota tuomalla mukaan elinkaari- ja hintatietoa ja kolmannessa vaiheessa palvelua lähdetään kansainvälistämään.

 

Kirjoittaja

Jani Rintala

Jani Rintala

Toimitusjohtaja

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *